Hea ei ole enam piisav, vaja on suurepäraseid juhte

Elari Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurepärased juhid koondavad inimesed oma visiooni ümber
Suurepärased juhid koondavad inimesed oma visiooni ümber Foto: SCANPIX

Nordic Business Forumil esinenud maailma tippklassi juhtimise strateege Jim Collins nimetas kolm parameetrit, kuidas mõõta suurepäraseid ettevõtteid ja saada 5. taseme juhiks.

1. Tulemused – majanduslik ja inimlik rahulolu. 2. Mõju – Kui firma või organisatsioon peaks kaduma, kas ja kes tunneks puudust pikema aja vältel. 3. Kestvus – Kui kaua organisatsioon või ettevõte tegutseb. Nende kolme parameetri täitmiseks, et tulemused oleksid head ja mõju kestaks ning organisatsioon oleks jätkusuutlik, on vaja suurepäraseid juhte, vahendab Uus Maa kinnisvarabüroo juhatuse liige Elari Tamm oma blogis.

Nagu Collins ütleb, et «hea ei ole enam piisav, nüüd vajame suurepäraseid juhte.»

Tänane maailm, mis karjub uue suuna ja hea muutuse järele nõuab juhtidelt erakordselt kõrgeid standardeid. Collins rääkis, et tuleb palgata endast targemaid, palju nutikamaid inimesi, kes oskavad ja tahavad ühtset visiooni ellu viia. Selleks, et juhina õnnestuda on vaja saada taseme 5 juhiks, kes ei koonda inimesi enda, vaid visiooni ümber ning aitavad selle ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles