Elektri kallinemine suurendab huvi päikesepaneelide vastu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele.
Tavaliste päikesepaneelide paigaldamine katusele. Foto: Caro / Scanpix

Kuumad suveilmad ja elektrihinna tõus on suurendanud Eesti elanike huvi päikesepaneelide vastu ning tulevikus võib neist isegi heitliku ilmaga saada arvestatav energia tootmise viis.

Üha rohkem võib eramajade, korteriühistute kui ka suurhoonete katustelt leida päikesepaneele, millega saab päevas soojendada kuni 500 liitrit vett, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Asjatundjad kinnitavad, et kui tulevikus jõuavad päikeseenergia hinnad elektrihinnaga samale tasemele, suurenevad veelgi nii huvi kui ka nõudlus päikesepaneelide järele.

Tallinna Tehnikaülikooli professori Jüri Krustoki sõnul on Eestis suuremahuline päikeseenergia kasutamine tulevikumuusika, ent ta kinnitab, et koos tuuleenergiaga on päikesepaneelide kasutamine ka praegu täiesti reaalne. Ka teiste asjatundjate väitel on erinevaid alternatiive kombineerides võimalik toota keskkonnasäästlikku energiat aastaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles