Tuuleenergia on Põhjamaade energiaturul kivisütt asendamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energia tuulepark.
Nelja Energia tuulepark. Foto: Nelja Energia

Põhjamaade energiaturul on tuuleenergia asendavas fossiilkütustest saadavat energiat, tuuleenergia võimsuste lisamine võib viia võimsuste olulise languseni, edastas Reuters.

Oslo konsultatsioonifirma Thema esindaja Marius Holm Rennesundi sõnul võib tuuleenergia võimsuste lisamine Põhjamaade energiaturule viia elektrihindade languseni isegi 20 euroni megavatt-tunni eest, mis on tuumaelektrijaamade marginaalihind, vahendab BNS.

«Põhjamaade süsteemihind on tõenäoliselt pigem rohkem kui vähem allpool kivisöeenergia tootmishinda,» märkis ta.

Taani soovib lõpetada elektritootmises kivisöe kasutamise 2030. aastaks ja toota kogu energia ja soojuse taastuvatest energiaallikatest 2035. aastaks.

Rootsis on tuuleenergia osakaal kogutarbimisest praegu 8 protsenti ja moodustab 5000 megavatti, mis on kaks korda rohkem kui 2010. aastal. Prognooside kohaselt peaksid tuuleenergia võimsused riigis 2017. aastaks kasvama 7000 megavatini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles