Ettevõtted laenavad julgemalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi väike ja aegunud võlg võib põhjustada maksehäirete registrisse lisamise.
Isegi väike ja aegunud võlg võib põhjustada maksehäirete registrisse lisamise. Foto: Avo Meeks / Valgamaalane

Ettevõtete võlakohustuste maht oli 2014. aasta teise kvartali lõpus 3,3 protsenti suurem kui aasta eest. Nii kodumaalt kui ka välismaalt kaasatud võlakohustused kasvasid seejuures ligikaudu sama palju.

Tähtajalises võrdluses suurenesid lühiajaliste laenudega võrreldes rohkem pikaajalised võlakohustused, mida kasutatakse eelkõige investeeringute finantseerimiseks. Ettevõtete võlakoormus SKP suhtes ei ole viimastel kvartalitel väga muutunud, kuna võlakohustuste ja nominaalse SKP kasv on olnud sarnane,märkis Eesti Panga finantsstabiilsuse osakonna peaspetsialist Taavi Raudsaar pressiteate vahendusel.

Ettevõtete omakapitali kasv on vähenenud kasumlikkuse tõttu aeglustunud. Ettevõtete finantsvõimendust iseloomustava võlakohustuste ja omakapitali suhtarvu kiire langus viimastel aastatel on seetõttu peatunud. Võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega on Eesti ettevõtlussektori võlakoormus ja finantsvõimendus viimastel aastatel vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles