Venemaa kaebab ELi sanktsioonide pärast kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Rotenberg
Arkadi Rotenberg Foto: SCANPIX

Venemaa energiakontsern Rosneft ja miljardär Arkadi Rotenberg on kaevanud Euroopa Liidu Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide pärast kohtusse, kirjutab Briti Financial Times.

See näitab Venemaa majandusolukorra halvenemist, kuna Vene suurfirmad ja pangad on lääne kapitaliturgudest ära lõigatud. Lisaks süvendab Venemaa probleeme langev naftahind, mis vähendab nafta ekspordist saadavat dollaritulu, vahendab BNS.

Briti lehe hinnangul suudavad Vene pangad ja valitsus praegu veel sanktsioonidega toime tulla, kuid nende jätkudes võib olukord järsult halveneda.

Rosneft nõuab ELi kohtult, et tühistataks otsus, mis takistab Vene energiafirmadel hankida raha lääne finantsturgudelt.

Rotenberg protestib selle vastu, et talt on võetud ELi viisa ning et tema varad on külmutatud.

Financial Timesi küsitletud Vene advokaat on seisukohal, et asja kohtusse andmine võib vähendada osa EL-i riikide toetust sanktsioonidele, kui need uuesti arutusele tulevad. Venemaal aga kiiret kergendust loota ei ole, sest kohtumenetlus kestab kaua ja sel ajal püsivad sanktsioonid jõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles