Eesti Telekomi teenis üheksa kuuga 72,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT esindus
EMT esindus Foto: Erik Prozes

Eestis Elioni ja EMT kaubamärki opereeriv Teliasonera Eesti üksuse kulumieelne kasum (EBITDA) ühekordseid väljaminekuid arvestamata kasvas tänavu esimese kolme kvartaliga 2,2 protsenti 664 miljoni Rootsi kroonini, mis teeb ligikaudu 72,5 miljonit eurot.

Üksuse käive ulatus tänavu kolme kvartaliga 1,9 miljardi Rootsi kroonini ehk ligikaudu 210 miljoni euroni, mis on protsendi võrra enam kui aasta varem samal ajal, selgub Teliasonera kvartaliaruandest. EBITDA kasumlikkus on tänavu kolme kvartaliga kasvanud 33,9 protsendilt 34,3 protsendile, vahendab BNS.

Eesti Telekomi juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul oli möödunud kvartali tähtsündmuseks Elioni ja EMT ühendamine Eesti Telekomi alla. Neljandas kvartalis jätkab EMT 4G võrgu arendamist ning näeb jätkuva kasvuvaldkonnana mobiilset internetti. Konkurentsiameti kinnitamata andmetel on Elioni turuosaks kaabeltelevisiooniteenuste valdkonnas 45 protsenti, lairiba püsiühenduste puhul aga 59 protsenti. EMT osa mobiiliteenuste turul on 44 protsenti.

Mobiilsidekliente oli ettevõttel 857 000 ehk 1,5 protsenti rohkem kui aasta tagasi, lauatelefoniklientide arv kasvas 2,8 protsenti 295 000 abonendini ning lairiba internetiteenust tellis ettevõtte andmetel 223 000 klienti. TV-teenuseid tellis samal ajal 165 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles