Ligi: sõltumatu järelvalve nõuab praamihanke osas vaid selgitusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Martin Ilustrumm

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul ei ole mandri ja saarte vahelise praamiveohanke puhul midagi katkestatud, vaid sõltumatu järelvalve küsis selgitusi.

«Midagi pole kästud ega tühistatud, aga hankijalt on nõutud põhjendusi, miks valiti kõige erandlikum hankeviis. Seni neid pole, räägitud on asjassepuutumatutel teemadel, aga nüüd hakatud asja tõsiselt võtma. Ehk annab veel hanget päästa, kui ei, siis tuleb uus hange mu meelest. Aga otsustab sõltumatu järelevalve,» ütles minister sotsiaalmeedia vahendusel.

Rahandusministeeriumi hinnangul võis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) eksida seaduse vastu korraldades saarte ja mandri vahelise praamiühenduse pidamiseks läbirääkimistega riigihanke ja selle tõttu peaks hanke tulemuse kehtetuks kuulutama.

Riigihangete seaduse kohaselt on hankijal õigus korraldada hankemenetlus väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlusena, kui avatud hankemenetluse või piiratud hankemenetluse käigus ei esitatud ühtegi pakkumust ega hankemenetluses osalemise taotlust või kõik esitatud pakkumused olid olemuselt erinevad hankedokumentides sätestatud hankelepingu eseme tehnilisest kirjeldusest ja riigihanke esialgseid tingimusi olemuslikult ei muudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles