Eesti taastuvenergia toetused kahekordistuvad tänavu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Väo soojuselektrijaam saab taastuvenergia toetusi.
Ka Väo soojuselektrijaam saab taastuvenergia toetusi. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Eleringi prognoosi kohaselt jagab riik tänavu taastuvenergia toetusi 846 miljonit krooni ehk ligi kaks korda rohkem kui mullu.


Toetused kasvavad tänu biomassil põhinevate koostootmisjaamade täies mahus käivitamisele ning lisanduvate tuuleenergia võimsustele, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Piret Pärn.

«Siiamaani ongi suurem osa toetustest läinud biomassi koostootmisjaamadele,» ütles Pärn. Samuti saab toetusi tuuleenergia, väga väikeses mahus hüdroenergia ning ka tõhus koostootmine, kui kütuseks on jäätmed, turvas või põlevkivi küttegaas ja väiksed koostootmised.

Põlevkivielektrit majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi väitel siiani toetatud pole. «2010. jaanuaris jõustunud elektrituruseaduse muudatustega loodi võimalus toetada uute põlevkivi plokkide rajamist, kuid esmalt peab nimetaud toetus saama heakskiidu Euroopa Komisjoni konkurentsi direktoraadilt,» lausus Pärn.

Mullu sai riigilt taastuvenergia toetust 48 ettevõtet kokku 356 miljonit krooni ning tõhusa koostootmise toetust 7 ettevõtet 49 miljonit krooni. Kõige rohkem said toetust Väo Soojuselektrijaam/Tallinna Elektrijaam OÜ (92 miljonit), Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS (73 miljonit), Anne Soojuselektrijaam (44 miljonit), OÜ Pakri TP (32 miljonit) ning Aulepa TP (26 miljonit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles