Tallinna Sadamaga ei saa lepingut sõlmida vaidlustuse tõttu

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam
Tallinna Sadam Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ei saa Väinamere vedaja leidmiseks korraldatud läbirääkimistega hanke võitja Tallinna Sadamaga lepingut sõlmida enne kui rahandusministeeriumi juures asuv riigihangete vaidlustuskomisjon on Väinamere Liinide vaidlustuses otsuse teinud.

Riigihangete vaidlustuskomisjon arutab vaidlustust järgmisel nädalal. Seni ei saa ministeerium seadusest tulenevalt ühtki lepingut sõlmida — eraldi otsust selleks vaja pole, teatati Postimehele komisjonist.

Samas ei takista lepingu sõlmimist rahandusministeeriumi algatatud järelevalvemenetlus, mis puudutab läbirääkimistega hankele eelnenud avalikku hanget ja seal ainsana pakkumuse teinud Väinamere Liinide diskvalifitseerimist.

«Järelevalvemenetluse raames hankemenetluse peatamise võimalus rahandusministeeriumil puudub, seega oli majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil õigus hankemenetlusega jätkata kuni lepingu sõlmimiseni,» kommenteeris rahandusministeeriumi riigihangete osakonna juhataja Armin Lastovets ministeeriumi pressiteates.

Väinamere Liinid vaidlustas riigihangete vaidlustuskomisjonile esitatud avalduses Tallinna Sadama tütarfirmade TS Laevad ja TS Shipping läbirääkimistega hankele kvalifitseerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles