Soome vajab 380 pisikest Nokiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows Phone’i edu on suuresti Microsofti enda teha, seda eriti nüüd, mil ettevõte on omandanud Nokia ja saab ise telefone toota.
Windows Phone’i edu on suuresti Microsofti enda teha, seda eriti nüüd, mil ettevõte on omandanud Nokia ja saab ise telefone toota. Foto: Reuters/ScanPix

Soome suurimate ettevõtete juhtidel on küllalt saanud - nad ütlevad, et riik peaks vähndama avaliku sektori suurust, reguleerima vähem ning toetama start-up'e.

«Soome on otsustanud elada üle oma võimete. Me oleme loonud masina, mis on liiga suur ja bürokraatlik. Ettevõtte alustamine ja kasvatamine tuleb lihtsamaks teha,» märkis Fiskarsi tegevjuht Kari Kauniskangas, vahendab Bloomberg.

Soome peaminister Alexander Stubb on lubanud sotsiaal-, pensioni-, ja munitsipaalsüsteemide suurt muutust juba poole aasta jooksul.

Isegi, kui see õnnestub, võtab see aastaid, et teha tasa seda, mille Nokia põhjaminek põhjustas. Nokia tulud on kahanenud 38 miljardi euro võrra aastast 2008. Selle kompenseerimiseks vajaks Soome 380 100 miljoni eurose käibega pisikest Nokiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles