Mõnelt pangalt saab juba õppelaenu taotleda

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilane.
Üliõpilane. Foto: Andres Ehrenpreis

Swedbankile, SEB pangale ja Krediidipangale saab juba esitada õppelaenutaotlusi.


Swedbank teatas, et neilt saab õppelaenu taotleda sellest nädalast. Krediidipangale saab selle kommunikatsioonijuhi Allan Sooni sõnul õppelaenutaotlusi esitada aastaringselt, kuid väljamaksed ei alga enne septembrit.

Nordea panga kommunikatsioonijuhi Jane-Liina Liivi sõnul algab õppelaenutaotluste vastuvõtt järgmisel nädalal. Sampo pangast öeldi, et õppelaenu taotlusi hakatakse vastu võtma septembrist.

Õppelaenu maksimaalmäär on juba kolmandat aastat 30 000 krooni. Sama püsib ka laenu intressimäär, mis on 5 protsenti aastas.

Õppelaenu saab taotleda kuni õppeaasta lõpuni.

Swedbanki väikefinantseerimise osakonna juht Ago Samma tõdes, et aastatega on õppelaenu võtjate arv järk-järgult vähenenud, kuna noored leiavad üha enam muid vahendeid õpingutega seonduvate kulude katmiseks. «Samas näeme, et nad on muutunud ka finantskohustuste võtmisel konservatiivsemaks ning teadlikumaks, niisamuti käendajad,» lisas Samma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles