Eesti Energia planeerib kallurite hiigelostu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallur Aidu karjääris.
Kallur Aidu karjääris. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eile kuulutas Eesti Energia Kaevandused AS välja riigihanke, mille käigus loodetakse leida tarnija kaheksa karjäärikalluri ostuks. Hanke mahuks planeeritakse 50 miljonit krooni. 

Hanke tingimused on üsnagi muljetavaldavad. Soovitavad kallurid peavad olema võimelised kandma kuni 55 tonni lubja- ja põlevkivi segust materjali. Masina mootorite võimsus peab olema vähemalt 500 kw, mis on umbes 680 hobujõudu.

Pakkumised tuleb esitada kümnendaks septembriks.

Eestis seda klassi masinate maaletoojaid just palju ei leidu. Maailmas tuntud rasketehnika tootja Caterpillari masinaid Eestisse tarniva firma Wihuri ASi esindaja Magnus Mägedi sõnul oleks neil kindlasti pakkuda nõudmistele vastavaid masinaid. Tema hinnangul on taoline hange üsnagi unikaalne. «Plaanime ikka osaleda,» on Mägedi veendunud ja lisab, et Eesti Energia käes on üks nende maaletoodud kallur ka katsetustel alates eelmise aasta lõpust.

«Caterpillari mastaabis on sellised masinad tegelikult ikkagi väikesed kallurid,» lisas Mägedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles