Kahanenud naftavedu vähendas kaubavedu raudteel veerandi võrra

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarongid Tapal.
Kaubarongid Tapal. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Veomaht Eesti Raudtee taristul oli üheksa kuuga kokku 13,9 miljonit tonni, mis on 24,3 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Põhiliselt on langenud naftasaaduste veomaht.

Brutotonn-kilomeetreid ning rong-kilomeetreid, mis otseselt mõjutavad infrastruktuuri kasutustasu, oli aasta esimeses kolmes kvartalis võrreldes mulluse sama perioodiga vastavalt 32,3 protsenti ning 55,7 protsenti vähem, teatas riiklik raudtee-ettevõte.

Üheksa kuuga veeti naftat ja naftasaadusi kokku 7,08 miljonit tonni, mis on 40 protsenti väiksem kogus kui aasta tagasi.

Väetisi veeti raudteel 2,48 miljonit tonni, 15,2 protsenti rohkem kui mullu. Põlevkivi veomaht oli 1,86 miljonit tonni, see kahanes 4,7 protsenti.

Transiitvedudes liikus üheksa kuuga 10,15 miljonit tonni kaupa ning veod vähenesid võrreldes eelmise aastaga 28,8 protsenti. Kohalike vedude maht langes 3,8 protsenti ning oli kokku 2,44 miljonit tonni.

Importvedudes veeti aasta esimese üheksa kuuga 0,82 miljonit tonni ning eksportvedudes 0,49 miljonit tonni kaupa. Veod vähenesid vastavalt 18,8 protsenti ja 11 protsenti mulluse sama perioodiga võrreldes.

Konteinervedude maht oli kolme kvartaliga kokku 57 233 TEUd, kasvades 27,5 protsenti.

Kaubaveooperaatoritest vedas EVR Cargo üheksa kuuga kokku 11,36 miljonit tonni ning E.R.S. 2,53 miljonit tonni. Esimesel kahanes veomaht võrreldes eelmise aastaga 3,8 protsenti, teisel 61,3 protsenti.

Septembris veeti Eesti raudtee taristul 1,37 miljonit tonni kaupa, 21,3 protsenti vähem kui mullu samal kuul. Septembrikuu veomahu langus tulenes raudtee-ettevõtte teatel eelkõige naftasaaduste veomahu kukkumisest ligi poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles