Postiljonide ja kullerite palk tõuseb keskmiselt 5,8 protsenti

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordi Ametiühingu juht Jaan-Hendrik Toomel (vasakul), Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas (keskel) ning Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Kadri Kangur kollektiivlepingut allkirjastamas.
Transpordi Ametiühingu juht Jaan-Hendrik Toomel (vasakul), Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas (keskel) ning Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Kadri Kangur kollektiivlepingut allkirjastamas. Foto: Eesti Post

Täna allkirjastasid AS Eesti Post, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit ning Transpordi Ametiühing kollektiivlepingu, mille tulemusel tõuseb alates tulevast aastast esmatasandi töötajate palk keskmiselt 5,8 protsenti.

«Mul on hea meel, et palgatõus puudutab eelkõige neid töötajaid, kelle palgad olid kõige väiksemad. Kindlasti ei ole ka pärast palgatõusu nende inimeste töötasu selline, nagu me sooviksime, kuid see on siiski samm õiges suunas,» ütles AS Eesti Post juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Eesti Post ja ametiühingud leppisid kollektiivlepingu läbirääkimiste käigus kokku, et tuleva aasta 1. jaanuarist tõusevad esmatasandi töötajate palgad keskmiselt 5,8 protsenti. Lisaks lepiti kokku kollektiivlepingu tingimused järgnevaks kolmeks aastaks. Palgatõus vaadatakse üle igal aastal.

Kui eelmisel aastal lepiti läbirääkimistel kokku neljaprotsendine palgatõus, siis tegelikkuses õnnestus esmatasandi töötajate palku mullu tõsta 5,3 protsenti ja viimase kolme aasta jooksul on palgad tõusnud kokku ligi 18 protsenti, teatas Eesti Post.

Eesti Posti ja ametiühingute vahel sõlmitud kollektiivleping kehtib kolm aastat. Kollektiivlepingu tingimused kehtivad võrdselt nii ametiühingute liikmetele kui ametiühingutesse mittekuuluvatele töötajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles