Piimatootjad tulevad turule oma kaubamärgiga «Eesti Piim»

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPIKO uus kaubamärk «Eesti Piim».
EPIKO uus kaubamärk «Eesti Piim». Foto: EPIKO

Ajendatuna Venemaa kehtestatud embargost tekkinud raskest situatsioonist kutsuvad piimatootjaid eestimaalasi üles jooma rohkem piima ning toovad tänasest turule uue kaubamärgi «Eesti Piim».

Eestimaa piimatootjate ühenduse, tulundusühing EPIKO nõukogu esimees Märt Riisenberg sõnas, et tootjad soovivad uut kaubamärki turule tuues ning rohkemale piima- ja piimatoodete tarbimisele üles kutsudes teadvustada, et iga ostja saab kaasa aidata Eesti piimatootmisel edasi kesta ja embargo tagajärgedega paremini toime tulla.

«Igal ostjal on oluline mõju. Kui tarbimine Eesti siseselt kasvab, ei lõika ekspordi ärakukkumine meie põllumehi nii valusalt ning nad saavad oma mahtu kasvatada siinsel turul,» ütles Riisenberg.

Kui iga eestimaalane jooks kas või ainult ühe klaasi piima päevas rohkem, tähendaks see Riisenbergi sõnul, et Eesti päevasest piimatoodangust tarbitaks siseturul täiendavad kümme protsenti ehk umbes 200 tonni. See on võrreldav kogusega, mis eksporditi enne piimatoodetena Venemaale.

Tarbimise kasv aitaks leevendada mitte ainult piimatootjate, vaid ka töötlejate olukorda ning säilitaks mõistliku hinnataseme, mis aitab piimatootjatel ja -tööstustel üle elada rasked ajad, märkis Riisenberg.

«Minu sõnum on täna, et jooge rohkem piima ja tarbige rohkem piimatooteid, sest see on tervislik ning nii aitate kaasa Eesti piimatootmise tuleviku kindlustamisele,» ütles Riisenberg. «Ärge oodake madalaid hindu, sest tulevikku vaadates kaotavad sellest mitte ainult piimatootjad, vaid paraku ka tarbijad ise.»

Riisenbergi hinnangul oleks farmeritele makstav õiglane toorpiima hind 30 senti kilogrammist, see aitaks neil keerulise aja üle elada ja tootmise säilitada. Praegu on hind vaid 18-26 senti kilogrammist.

EPIKO kaubamärk «Eesti Piim» tuleb kauplustesse esialgu kolmeks kuuks. «Eesti Piim» on müügil järk-järgult Selveri, ETK, Rimi, Maxima, Grossi ja Comarketi kauplustes. ««Eesti Piima» pakend kaubariiulil on kutse ja ühtlasi meeldetuletus, et igaüks saab kaasa aidata piimatootjate kindlustunde suurendamisele,» ütles Riisenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles