Rootslased leidsid Barentsi meres uue nafta- ja gaasimaardla

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta puurplatvorm Norra ranniku lähedal.
Nafta puurplatvorm Norra ranniku lähedal. Foto: AFP

Stockholmi börsil noteeritud Lundin Petroleum teatas, et tütarettevõte Lundin Norway avastas Barentsi meres Norra ranniku lähedal uue nafta- ja gaasimaardla.

Lundini hinnangul on maardlas 125 kuni 400 miljonit barrelit toorainet ümberarvutatuna nafta ekvivalendiks, millest 85 kuni 310 miljonit barrelit on nafta ja ülejäänu gaas.

Norra põhjapoolseima maakonna Finnmarki rannikust 160 km kaugusel Loppa kõrgendikul asuv leiukoht on juba teine, mille Lundin on Barentsi meres avastanud; esimese tuvastas Lundini proovipuurimine mullu.

Ettevõtte juht Ashley Heppenstall kommenteeris Lundini pressiteates, et järgmisel aastal on Loppa kõrgendikul kavas teha veel kolm või neli proovipuurimist.

Lundinile kuulub äsjaavastatud leiukohast 40 protsenti, teised partnerid projektis on RWE Dea Norge AS ja Idemitsu Petroleum Norge AS, kumbki 30 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles