Luksuskaupade müüjad: ostjaid jagub

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Murcielago autonäitusel
Lamborghini Murcielago autonäitusel Foto: SCANPIX

Samal ajal kui suur osa eestimaalastest püüab poes hindu jälgides ots otsaga kokku tulla, ütlevad luksuskaupade müüjad, et äri läheb hästi ning ostjaid jagub.


Statistikaameti andmeil näitas jaemüük Eestis ka juunis eelmise aastaga võrreldes 7% langustrendi, ometi leidub hulganisti inimesi, kellel jätkub raha luksuskaupadele kulutamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõige kallimate autode müüginumbrid on jäänud tarbimise languse ajal suhteliselt stabiilseks. Näiteks Lamborghini Tallinna keskuses on sellel aastal müüdud kuus uut masinat ning esinduse juhataja Olari Vokk rääkis, et turg on hakanud korrastuma ja spekulantide asemel on turule tekkinud tõelised ostjad.

Disainerriietega kauplev butiik Fashion Palace kasvatas eelmisel aastal käivet 18 miljoni kroonini, kuid sel aastal loodab butiigi omanik riidekraami müüa juba 40 miljoni krooni eest.

Butiigi Caprice omanik Toivo Aalja nimetab ka luksuskellade turgu stabiilseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles