Eurorühmale ei meeldi Kreeka abipaketist loobumise plaan

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kreeka soovib rahvusvahelisest abipaketist aastavahetusel välja astuda ja naasta kapitaliturule, kuid euroala rahandusministrite eesistuja Jeroen Dijsselbloem soovitab Kreekal abipaketist loobumisega ettevaatlikum olla, kirjutab Bloomberg News.

Pealegi ei ole Kreeka täitnud abipaketiga talle selleks aastaks seatud ülesandeid, vahendab BNS.

«Jälgime Kreeka olukorda skepsise ja murega,» ütles Dijsselbloem Luksemburgis.

Kreeka peaminister Antonis Samaras on väljendanud soovi, et Kreeka loobub 240 miljardi euro suurusest abipaketist aastavahetusel. Ta põhjendab oma otsust riigi majanduse tugevnemise, langenud intresside ja lühiajaliste laenude turule naasmisega. Peaminister ütles, et on valmis arutama Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) mõningase järelevalve üle. Samas tahab ta ära hoida ennetähtaegsed valimised, kus opositsiooni positsioon on tugev.

Dijsselbloem rõhutas, et euroriikide üksmeelse seisukoha kohaselt peab Kreeka abiprogrammist lahkumine olema kindel ja usaldusväärne kõigi partnerite suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles