SmartCapi uueks fondijuhiks sai edukas firmamüüja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufond.
Arengufond. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Arengufondi investeerimisettevõtte SmartCap uus fondijuht on Bernard Xavier, kes aitas 2012. aastal Eesti modemtehnoloogiafirma Modesat tegevjuhina müüa ettevõtte kasumlikult USA tehnoloogiafirmale Xilinx.

“Xavieril on palju kogemusi nii ettevõtete kui investeeringute juhtimise valdkonnast. Tema liitumine SmartCapiga on väga oluline samm edasi maailmaklassi tiimi ehitamisel. See annab uusi väljavaateid tänastele portfelliettevõtetele, on suureks abiks edasiste investeeringute tegemisel ja investeerimisfookuse laiendamisel,” kommenteeris SmartCapi nõukogu esimees Ville Jehe uue fondijuhi valikut pressiteate vahendusel.

Jehe ütles, et oluline kaal tema valikul fondijuhiks oli Xavieri senistel suhetel Eestiga. Nimelt oli Xavier Eestis asutatud modemtehnoloogia ettevõtte Modesat Communications tegevjuhiks 2012. aastal, vahetult enne ettevõtte müüki USA börsifirmale Xilinx. Tehing oli tähendusrikas, kuna tegu oli esimese eduka exit 'iga ehk täisväljumisega investeeringust nii Arengufondi kui kogu Eesti riskikapitalisektori jaoks.

Xavieri investeerimisvaldkonna kogemused hõlmavad nii ingelinvesteeringute kui riskikapitali valdkonda, samuti tegutseb ta USA-Hiina riskikapitalifondi Summit View Capital partnerina.

Senine juhatuse liige Antti Perli jätkab SmartCapi juhatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles