Fossiilsed kütused saavad 10 korda rohkem toetusi kui taastuvenergia

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi riigid püüdlevad rohelise energia laialdasema kasutamise poole, toetavad valitsused fossiilsete kütuste tööstust ligi kümme korda suuremate summadega kui taastuvenergia ettevõtteid.


Bloombergi eelmisel nädalal avaldatud aruande kohaselt toetasid valitsused mullu taastuvenergia ja biokütuste sektorit 43-46 miljardi dollariga. Valitsuste toetus fossiilsete kütuste töötusele ulatus Rahvusvahelise energiaagentuuri juunis avaldatud andmetel tunamullu aga 557 miljardini, vahendas Businessgreen.com

Samas väheneb vahe fossiilsete kütuste ja taastuvenergia subsiidiumide vahel Bloombergi hinnangul sel aastal oluliselt tänu valitsuste rohelistele toetusmeetmetele, mille väärtus ulatub 188 miljardi dollarini, ning sellele, et riigid nagu Hiina vähendavad subsiidiume naftahindade alanedes. Euroopa Komisjon teatas sel kuul, et riigiabi kivisöe tööstusele peab lõppema nelja aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles