Südameapteekide omanik ostis logistikaettevõtte

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südameapteek.
Südameapteek. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel ostis Südameapteegi omanikfirma Pharma Holding 75 protsenti logistikafirma Estonian Logistics Plus OÜ aktsiatest, teatas ettevõte.

Ülejäänud 25% aktsiate omanikeks jääb firma juhtkond. Tehing jõustub koheselt. Tehingu rahaline väärtus on konfidentsiaalne.

Estonian Logistics Plus on logistikaettevõte, mis pakub ladustamis- ja logistikateenuseid teiste hulgas näiteks raamatupoeketile Apollo ning Rautakirjale ja Lehepunktile.

Pharma Holdingu juhatuse esimehe Mart Mäe sõnul on Südameapteek jõudsalt arenev apteegikett. «Kuna tervisetoodete osakaal meie portfellis ühe laieneb ning uusi tooteid tuleb järjepidevalt juurde, siis nägime vajadust oma tarneahelat parandada,» ütles Mägi.

Mäe sõnul ei ole Pharma Holdingu eesmärk selle tehingu kaudu siseneda ravimite logistika- ega hulgimüügiturule. «Pigem soovime arendada oma logistilist võimekust ning leida sünergiat ja koostöövõimalusi ettevõtetega, kes juba kasutavad Estonian Logistics Plusi ladustamis- ja logistikateenuseid,» ütles ta.

Südameapteegi ketti kuulub 68 apteeki, kus on palgal 285 töötajat. Pharma Holdingu suuromanik on Rootsi investor Oskar Svensson, kellele kuulub 70 protsenti aktsiatest, ülejäänud 30 protsenti firma aktsiatest kuulub Tarmo Laanetule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles