Mees küsis 263 500 inimesele palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

USAs küsis Wells Fargo's töötav mees nimega Tyler Oates tegevjuhilt palgatõusu - 10 000 dollarit aastas ettevõtte igale 263 500 töötajast. Tegevjuhile saadetud e-mailist läks koopia ka umbes 200 000 kolleegile.

Oates selgitab seda ebavõrdsuse vähendamise vajadusega. Mõte tekkis peale seda, kui ta märkas, et ettevõtte tegevjuht John Stumpf teenis mullu 19 miljonit dollarit, vahendab Time

«Minu hinnangul töötab Wells Fargos kuskil 300 000 töötajat. Minu ettepanek on võtta kolm miljardit dollarit, kõigest murdosa Wells Fargo aastasest tulust, ning tõsta kõikide palka 10 000 dollari võrra. See tähendaks 4,71 dollari suurust palgatõusu,» kirjutas Oates. Tema enda palk ettevõttes on 15 dollarit tunnis, olles tõusnud vaid kahe dollari võrra alates ajast, kui ta seitse aastat tagasi alustas. 

Kiri lõppes mõttega organiseeruda ja enda eest seista. Oates on öelnud, et teda selle kirja pärast ei vallandata. Tegevjuht veel kirjale vastanud ei ole. 

Huffington Post'ile saadetud vastuses märkis aga ettevõte, et lisaks põhipalgale on neil erinevad soodustused ja töötasu ületab föderaalset miinimumi märkimisväärselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles