Veskimägi: praegune haridussüsteem ei rahulda ettevõtjat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Veskimägi.
Enn Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu

Tööandjate keskliidu nõukogu esimees Enn Veskimägi ütles, et Eesti haridussüsteem ei rahulda juba ammu ettevõtjate vajadusi, selle reformimise vajadusest on ammu räägitud, kuid midagi pole ära tehtud.


«Sellest hetkest, kui Eestis hakati andma tasulist haridust ja kõrgkoole tekkis nagu seeni, hakkas hariduse kvaliteet langema, sest kõrgharidus muutus liiga kergesti kättesaadavaks,» ütles Veskimägi.

Kui võrrelda Soomega, kus kõrghariduse osakaal on 30 ja kutsehariduse oma 70 protsenti, siis Eestis on see proportsioon Veskimäe sõnul tugevasti paigast ära. Liiga palju õpetatakse tema sõnul ärijuhte, suhtekorraldajaid ja disainereid, samas napib endiselt häid insenere, tootmisjuhte ja tehnolooge, keda tuleb tikutulega otsida.

«Vaatamata suurele töötuse protsendile pole tööjõuturult ettevõtjail suurt midagi võtta. Ega enne valimisi midagi muutu, aga järgmine riigikogu ja valitsus võiksid hariduse reformimise tõsiselt käsile võtta,» lausus Veskimägi. Kuna see kõik võtab aega, siis enne viit aastat tema hinnangul kindlasti midagi ei muutu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles