Balbiino jäätisemüük saavutas kõigi aegade rekordi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätis.
Jäätis. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Balbiino müüs tänavu juulis 852 tonni jäätist, mis on kodumaise jäätisetootja 15 tegutsemisaasta absoluutne rekord.


Tänavu juulis müüs jäätisetootja Balbiino omatoodangut 23,5 tonni rohkem kui eelmisel rekordikuul 2006. aasta juulis. Võrreldes möödunud aasta juuliga kasvatas Balbiino jäätiste müüki lausa 34 protsenti.

«Töötame praegu kolmes vahetuses ja ööpäev läbi, et juba pikemat aega kestvale kõrgendatud jäätisevajadusele vastu tulla. Eesti selle suve peamised müügihitid on olnud vahvlitopsis koorejäätised ning Yeti pulga- ja vahvlitopsi koorejäätised. Koorejäätiseid eelistatakse hea ja puhta koorese maitse pärast, mille tagab kvaliteetne ja ehe kodumaine koor. Enim on nõudlust vanilli-koorejäätise järele, lisanditega jäätistest ostetakse rohkem vanillijäätist šokolaaditükkide, rosinate või iirisega,» rääkis Balbiino müügidirektor-ärijuht Hindrek Männik.

Juulis osteti Eestis 400 000 Vanilla Ninja jäätist, mis on 2,5 korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Müügiedule on kaasa aidanud ka Vanilla Ninja vanilli-koorejäätisele tänavu kevadel lisandunud šokolaadi-koorejäätis.

Kõige suurema jäätisemüügikäibega päev oli tänavu 13. juuli, mil Eestis müüdi 2,051 miljoni krooni eest Balbiino jäätiseid.

1995. aastal loodud AS Balbiino on üks suurimaid Eesti jäätisetootjaid, mis toodab jäätist kodumaisest toorainest. Ettevõte põhineb täielikult Eesti kapitalil, kuulub NG Investeeringutele ja annab tööd 158 inimesele. Lisaks jäätise tootmisele tegeleb Balbiino külmutatud ja jahutatud toodetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles