Ministrid käisid ettevõtjatega suhteid silumas

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusauhindade galal oli tänavu ettevõtjatega suhteid klaarimas eriti palju ministreid. Pildil rahandusminister Jürgen Ligi klaase kokku löömas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani ning Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Jüri Käoga. Nende keskel EASi juht Hanno Tomberg.
Ettevõtlusauhindade galal oli tänavu ettevõtjatega suhteid klaarimas eriti palju ministreid. Pildil rahandusminister Jürgen Ligi klaase kokku löömas Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani ning Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Jüri Käoga. Nende keskel EASi juht Hanno Tomberg. Foto: Sander Ilvest

Üle-eelmisel nädalal jõudis konverentsil «Äriplaan 2015» haripunkti ettevõtjate ja poliitikute vaheline pinge ning ettevõtjad ähvardasid suisa ametiühingu teha ja streikima hakata.

Sel neljapäeval toimunud ettevõtlusauhindade galal jäi mulje, et peaminister Taavi Rõivas on asunud olukorda kiiresti lahendama – kohal olid kõik vähegi ettevõtjatega kokkupuutuvad ministrid ja mitmed neist ei jooksnud isegi kohe pärast kõne pidamist ära, nagu tavaliselt, vaid jäid ettevõtjatega juttu ajama.

Vasakult: välisminister Urmas Paet, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler ja peaminister Taavi Rõivas.
Vasakult: välisminister Urmas Paet, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler ja peaminister Taavi Rõivas. Foto: SANDER ILVEST/

Kohal oli nii peaminister Taavi Rõivas, rahandusminister Jürgen Ligi, majandus- ja taristuminister Urve Palo, ettevõtlus- ja väliskaubandusminsiter Anne Sulling kui ka välisminister Urmas Paet, aga isegi kultuuriminister Urve Tiidus ja siseminister Hanno Pevkur.

Siseminister Hanno Pevkur
Siseminister Hanno Pevkur Foto: SANDER ILVEST/
Kultuuriminister Urve Tiidus (esiplaanil keskel)
Kultuuriminister Urve Tiidus (esiplaanil keskel) Foto: SANDER ILVEST/

Ministrid on ka eelmistel aastatel ettevõtlusauhindade jagamisel kohal käinud, kuid sel aastal paistis nende ülesrivistatus eriti silma.

Majandus- ja taristuminister Urve Palo
Majandus- ja taristuminister Urve Palo Foto: SANDER ILVEST/
Ettevõtlus- ja väliskaubandusminister Anne Sulling
Ettevõtlus- ja väliskaubandusminister Anne Sulling Foto: SANDER ILVEST/

Peaminister Taavi Rõivas ütles Postimehe sellekohase küsimuse vastuseks, et valitsuse liikmeted tulid üritusele hea meelega.

«Valitsuse liikmed teavad ise, et ega palgad ei tõuse Eestis, kui ettevõtetel ei lähe hästi. Palgad ei tõuse, kui tootlikkus ei tõuse ja tootlikkus ei tõuse, kui ettevõtjatel ei lähe hästi. Kõik on omavahel seotud,» rääkis Rõivas.

«Vaatamata sellele, kui vahel on ka üksteise suhtes kriitikat, siis tegelikult läbisaamine on väga hea, väga konstruktiivne ja meil toimuvad pidevalt ka erinevate ettevõtjate ja ettevõtjate esindajatega arutelud, kuidas Eestit veel paremaks teha. Ei pea valitsuse liikmetele kuidagi ette kirjutama, et peab siia tulema, ma arvan nad tulevad väga hea meelega.»

Oma kõnes ütles Rõivas muuseas, et ta on oma ametiajal külastanud paljusid ettevõtteid ja «mugavustsooni ei ole näinud» vihjates Sven Mikseri ettekandele Äriplaani konverentsil, kus kaitseminister ütles, et riik peab aitama ettevõtjatel mugavustsoonist välja tulla.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles