Liviko maksis 3,7 miljonit rohkem makse kui maksuametil kirjas

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Liviko maksab juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul rohkem makse kui maksuameti statistikast näha.
AS Liviko maksab juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul rohkem makse kui maksuameti statistikast näha. Foto: Peeter Langovits

AS Liviko teatas, et ettevõtte augustis ja septembris Eesti riigile tasutud maksude koondsumma oli 9 859 420,53 eurot, enam kui 3,7 miljoni euro võrra suurem täna maksu- ja tolliameti avaldatud maksusummast.

Liviko ostab osaliselt aktsiisilao teenuse sisse koostööpartnerilt, teatas ettevõte. Nimetatud 3,7 miljoni euro suurune vahe tuleb sellest, et AS Liviko ja aktsiisilao pidaja vahelise lepingu kohaselt deklareerib maksud viimane, kuigi kõik maksud maksab tegelikult AS Liviko.

«Tunnustame maksu- ja tolliametit maksualase info regulaarse avalikustamisega alustamise eest, kuna see väärtustab ausat maksude maksmist ja teeb avalikkusele selgemaks ka ettevõtjate maksupanuse seose Eesti avalike teenuste toimimisega. Oleme maksu- ja tolliameti peadirektoriga AS Liviko puhul tekkivast reaalsest maksuvahest täna rääkinud ning loodame, et juba järgmiseks maksupanuse avaldamise ajaks on täna esile kerkinud ebatäpsus kõrvaldatud,» ütles Liviko juhataja Janek Kalvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles