Töötukassa: iga viies töötu on lihttööline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa Valgamaa osakond
Eesti Töötukassa Valgamaa osakond Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötukassa statistikast selgub, et suurim osa töötutest on lihttöölised, sellal, kui suurim osa tööpakkumistest on teenindus- ja müügitöötajatele.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised (18 protsenti), teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti) ning oskus- ja käsitöölised (17 protsenti), teatas asutus.

Kuu jooksul lisandus 4 343 uut tööpakkumist, millest 63 protsenti sisestati töötukassa portaali kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 8 539. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (23 protsenti). Järgnesid oskus- ja käsitöölistele (19 protsenti) ning lihttöölistele (19 protsenti) pakutavad töökohad.

Kõrgeim oli septembris registreeritud töötuse määr Valgamaal (8,2 protsenti) ja Ida-Virumaa (7,3 protsenti) ning madalaim Harjumaal (kolm protsenti) ja Tartumaal (3,1 protsenti).

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on läbi paari viimase aasta püsivate terviseprobleemidega inimeste huvi ja teadlikkus töötukassa pakutava osas pidevalt kasvanud. Möödunud kvartali lõpu seisuga oli registreeritud töötute hulgas töövõimekao või puudega inimeste osakaal ligikaudu seitse protsenti, aasta tagasi viis protsenti, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles