Kiirlaenuandjad: olukorda aitaks parandada isikute kohustuste register

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laen.
SMS-laen. Foto: Margus Ansu

Kiirlaenuandjate sõnul on laenutaotleja sissetulekut praegu keeruline kontrollida, olukorra parandamisele aitaks kaasa niinimetatud positiivne laenuregister, kus oleksid kirjas isikute kohustused.

Kiirlaenuandjad ütlesid tarbijakaitseametis toimunud ümarlaual ka, et kuigi nad küsivad laenutaotleja kontoväljavõtet, ei pruugi see näidata reaalset olukorda, kuna inimesel võib olla mitu kontot ja ta näitab selle konto väljavõtet, mille põhjal ta kõige tõenäolisemalt laenu saaks. Sagedased on ka olukorrad, kus laenuvõtjad võltsivad kontode väljavõtteid, vahendas BNS tarbijakaitseametit.

Positiivse poole pealt märkisid kiirlaenuandjad, et nende ja isikusamasuse teenust pakkuva Omniva vahel on koostöö pidevalt arenev, see asjaolu võiks anda võimaluse tarbijate krediidivõimekuse paremaks hindamiseks.

Tarbijakaitseameti, võlanõustajate, kiirlaenuandjate ja Omniva esindajad arutasid neljapäeval, tarbijakaitseametis toimunud ümarlaual kiirlaenudega seonduvaid probleeme ning seda, mida saaks kiirlaenuturu korrastamiseks ette võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles