Rootsi fond: Baltimaades jätkub atraktiivseid investeerimisvõimalusi

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeerimisfirma East Capital Explorer esindaja Gert Tiivas mullu mais kui East Capital omandas Starmani aktsiad.
Investeerimisfirma East Capital Explorer esindaja Gert Tiivas mullu mais kui East Capital omandas Starmani aktsiad. Foto: Mihkel Maripuu

Stockholmi börsil noteeritud investeerimisfond East Capital Explorer näeb Baltimaades palju atraktiivseid investeerimisvõimalusi, eriti kinnisvarasektoris.

«Näeme mitut atraktiivset investeerimisvõimalust nii eraettevõtetes kui ka kinnisvaras, eriti just Balti riikides,» ütles Mia Jurke, East Capital Exploreri juht, ettevõtte börsile saadetud teates. «Neis riikides on eurotsooni maadest kõrgeim majanduskasv, samuti püsib sisemaine tarbimine tugev.»

«Balti kinnisvarasektor on eriti huvitav oma kindla rahavoo tõttu ja ka seetõttu, et see sektor on endiselt taastumisfaasis,» lisas Jurke.

«Et neist võimalustest kinni haarata, oleme vähendamas riigi vara osakaalu oma portfellis, samas tõstes eravarade ja kinnisvara osakaalu.»

East Capital Explorer teatas täna Stockholmi börsile, et loobub plaanist emiteerida uusi aktsiaid, sest nende kaudu uute plaanide finantseerimine on praeguse turu tingimustel liiga kallis. Ettevõte kavatseb hoopis uusi projekte finantseerida seniste investeeringute osalise müügi teel.

2012. aastast saadik on East Capital Explorer Baltimaadesse investeerinud üle 50 miljoni euro. Selle aja jooksul on ettevõtte hallatava vara väärtus kasvanud 26 protsendilt 50 protsendile.

Suurimad East Capital Exploreri investeeringud Balti riikides on Eesti kaabel-TV firma Starman, tee-ehitusfirma TREV-2 ja Vilniuses asuv A-klassi kontorihoone Vilnius Business Harbour.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles