Vaata, millised ettevõtted valiti aasta parimateks

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näpil ujuvkaisid ehitav osaühing Top Marine
Näpil ujuvkaisid ehitav osaühing Top Marine Foto: Top Marine

Ettevõtluse auhind on Eesti vanim ettevõtluskonkurss, mis sellisel kujul toimus juba 14. korda ning seda korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Koostöös valdkonna asjatundjatega valiti igas kategoorias välja kolm kõige tublimat ettevõtet ehk auhinna nominenti. Seejärel valis žürii nominentide seast välja iga kategooria võitja. Võitjate valimisel võeti aluseks ettevõtte majandustulemused, saavutused kui ka tulevikuperspektiivid.

EASi Ettevõtluse Auhind 2014 võitjad:

Aasta uuendaja MP & Partners Engineering OÜ
Aasta eksportöör   Top Marine OÜ
Aasta piirkonna ettevõte  Loodusvägi OÜ
Aasta disaini rakendaja  La Muu OÜ
Aasta välisinvestor  ABB AS

Lisaks valiti sel aastal esmakordselt Eesti Kaubandus-tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu koostatud konkurentsivõime edetabeli ja EASi Ettevõtluse auhindade koondvõitja.

Arvestati majandusnäitajaid, hakkamasaamist keerulises majanduskeskkonnas, panust töökohtade loomisel, tegevusi ekspordi suunal ning panustamist ühiskonda. 

Aasta ettevõtjaks 2014 valiti Top Marine OÜ.

Top Marine OÜ on Eesti juhtiv ujuvkaide lahenduste pakkuja, kelle esimene ujuvkai valmis aastal 1996. Ettevõte toodab alates lihtsamatest plastujukitega ujumiskaidest kuni keeruliste betoonist monoliitkaideni, kuhu sisse võib olla projekteeritud nii elektri- kui veekanalid kuni reovee mahutite ja pumpamissüteemidega. Top Marine OÜ pakub lahendusi ujuvkaidel sadamatele ehk alates majasisesest projekteermisest kuni täieliku valmimiseni. Ettevõte on ujuvkaide baasil ehitanud sadamaid Eestis sellistes kohtades nagu Vansadama Jahisadam, Heltermaa sadam, Kuressaare sadam, Kalev Jahtklubi, Kärdla sadam ja Pärnu Jahtklubi. Kaugematest kohtadest leiab nende ehitatud kaisid näiteks Jaapanist ja Norra põhja osast.

Top Marine OÜ tootmine asub Rakvere külje all. Ettevõttes töötab täna 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles