Pangad uuendavad pangalingi teenust

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti koduleht.
Maksu- ja tolliameti koduleht. Foto: Repro

Eesti pangaliitu kuuluvad pangad uuendasid pangalingi teenust, et muuta makse- ja autentimislahendused turvalisemaks ja lihtsamaks.

Pangad hakkavad uut pangalingiteenust pakkuma oktoobris. Kaupmeestel on selle kasutuselevõtuks aega kuni 2015. aasta lõpuni, mil vana lahenduse tugi lõpetatakse, teatas pangaliit.

Pangaliidu tegevdirektori Katrin Talihärmi sõnul puudutavad kõige tähtsamad muudatused mugavust ja turvalisust.

«Kaupmeestel on nüüd lihtsam luua e-teenuseid: kui varem kasutasid pangad erinevaid lahendusi, siis nüüd saab pangalingi teenuse klientidelt makseid vastu võtta sarnase tehnilise lahenduse abil,» selgitas ta.

Talihärmi sõnul on pangalingi teenus senisest veelgi turvalisem, kuna ulatuslikumalt rakendatakse digiallkirja ja tuvastatakse, kas klient kasutab teenust ID-kaardi, Mobiil-ID, PIN-kalkulaatori või koodikaardiga. Uue teenuse puhul tuleb kaupmeestel kasutada ka IBAN formaadis kontonumbrit.

Üleminekuperioodil, mis kestab kuni 2015. aasta lõpuni, toetavad pangad nii vanas kui uues formaadis pangalingi kasutamist.

Pangalingi teenust kasutab maksete vastuvõtmiseks või kasutajate tuvastamiseks 3000 Eesti ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles