Kruuda pani enda Tere juhiks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Priit Simson

Eesti juhtiva piimanduskontserni AS Tere uus juhatuse esimees on ettevõtte suuromanik Oliver Kruuda, ettevõtte senine juht Taavi Toots (32) lahkub sellelt kohalt poolte kokkuleppel.


Oliver Kruuda sõnul on muutused ettevõtte juhtimises seotud Tere grupi kasvuga. «Tere on täna väga kiiresti laienev ettevõtte ja ma näen võimalust ettevõtte mahte ekspordi arvelt lähiaastatel oluliselt kasvatada. Tere kaubamärgid on koduturu tarbija poolt kõrges hinnas ja järgmiseks sammuks on nende viimine Eestist väljapoole,» selgitas Kruuda.

Tere eelkäija asutamisaastaks loetakse 1893, mil Daniel Calliseni poolt loodud aurumeierei alustas piima tootmist Kopli tänaval. Oliver Kruuda on ettevõtet juhtinud ka aastatel 1994-1998.

Tere kaubamärk loodi 1996. aastal, 2006. aasta suvest muudeti ka ettevõtte juriidiline nimetus ASiks Tere.

Tere on Eesti juhtiv piimanduskontsern ja tuntuimaid Eesti toiduainetööstusettevõtteid, mis annab tööd enam kui 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Ettevõte toodab oma brändide all kokku 250 erinevat piima-ja juustutoodet, millest tuntuimad on Tere, Hellus, Merevaik, Emma, Mumuu, Kohuke, Emma, Black Mama ja Meloodia.

TERE omanikfirma on AS Luterma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles