IMF kärpis Eesti majanduse prognoosi

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis.
Rahvusvahelise valuutafondi IMF logo fondi peakorteri seinal Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline valuutafond IMF kärpis oma eile avaldatud maailma majanduse ülevaates Eesti tänavuse aasta majanduskasvu prognoosi 1,2 protsendile. Kevadel pakkus IMF Eesti majanduskasvuks 2,4 protsenti.

Järgmisel aastal kasvab Eesti majandus uue ülevaate kohaselt 2,5 protsenti, mis on samuti väiksem kui kevadel prognoositud 3,2 protsenti.

Samal ajal kärpis IMF ka inflatsiooniprognoosi. Tänavu kasvavad tarbijahinnad Eestis fondi analüütikute arvates 0,8 protsenti, märksa vähem kui kevadel ennustatud 3,2 protsenti. Tuleva aasta inflatsioon on IMFi sügisprognoosi kohaselt 1,4 protsenti, mis on samuti väiksem kui kevadel ennustatud 2,8 protsenti.

Töötuse usub IMF püsivat nii tänavu kui ka tuleval aastal seitsme protsendi juures.

Eesti jooksevkonto puudujääk on tänavu IMFi analüüsi kohaselt -2,2 protsenti ja tuleval aastal .2,4 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Mullu oli Eesti jooksevkonto puudujääk -1,4 protsenti SKTst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles