Swedbank taotleb metallivahendusfirma pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metalli laoplats.
Metalli laoplats. Foto: Sheng Li / Reuters

Swedbank taotleb Harju maakohtule esitatud avalduses metallivahendaja Alberta Trade OÜ pankrotti. Firma juhatuse hinnangul on panga käitumine arusaamatu ja ettevõttel oma kohustuste täitmisega probleeme ei ole.

«Alberta maksejõuetusest või pankrotieelsest seisundist ei saa juttugi olla. Albertal on piisavalt vahendeid kõigi oma kohustuste täitmiseks,» kinnitas ettevõtte juhatuse liige Kalev Bachmann BNSile.

«Võib üksnes oletada, et tegemist on panga niinimetatud Venemaa-suunalise poliitika jätkuga. Esmalt sulges pank kõik oma filiaalid Venemaal, seejärel lõpetas Venemaaga seotud tehingute krediteerimise ning nüüd on löögi alla võnud Venemaaga majandussuhteid arendavad panga kliendid. Viimaste hulka kuulub ka Alberta,» ütles Bachmann.

«Pank lõpetas ühepoolselt ja ennetähtaegselt pikki aastaid kestnud koostöö Albertaga Venemaalt Euroopasse metalli vahendamisel ning Venemaal asuva tootja ja panga vahel on tekkinud õigusvaidlus kauba omandiõiguse üle,» selgitas Bachmann ja avaldas lootust, et ettevõte ja pank jõuavad nimetatud küsimuses peagi kokkuleppele.

Swedbank taotlust kommenteerida ei soovinud.

Esmaspäeval toimus Harju maakohtus eelistung seoses Swedbanki avaldusega taotleda OÜ Alberta Trade pankrotti. «Pooled täpsustavad oma seisukohti ja esimene istung toimub 19. novembril,» öeldi BNSile kohtust.

Alberta Trade teenis möödunud aastal 63,5 miljoni eurose käibe juures 800 000 eurot kasumit. Suurematest sihtriikidest teeniti müügitulu Kanadas 19,8 miljonit eurot ning Suurbritannias 12,6 miljonit eurot, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Ettevõttel oli 22 miljoni euro ulatuses varasid ning 19,5 miljonit lühiajalisi kohustusi.

Alberta Trade'i omanikuks on Nikolai ja Vassili Galaganovi ettevõte G.S.G Metal AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles