Maksuamet: keskmikule maksti välja 9 897 krooni

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Teises kvartalis töötaja kohta tehtud keskmine väljamakse oli 12 374 krooni ja mediaankeskmine väljamakse 9 897 krooni.


Käesoleva aasta aprilli, mai ja juuni jooksul töötajatele tehtud väljamaksete summa oli 22,8 miljardit krooni ja seda maksti kokku 614 626 isikule, teatab maksu- ja tolliamet (MTA).

Aastaga on keskmine väljamakse kasvanud 16 protsenti.

Mediaanväljamakse suuruseks oli 2008. aasta teises kvartalis 9 897 krooni kuus, esimese kvartali vastav näitaja oli 8 736 krooni.

Mediaankeskmine tähendab seda, et pooltele väljamaksete saajatele on makstud sellest väiksem summa ja pooltele suurem.

Käesoleva aasta esimese kolme kuu keskmine väljamakse oli 11 117 krooni töötaja kohta kuus, siis tehti väljamakseid 20,304 miljardi krooni kogusummas kokku 608 875 isikule.

MTA andmed erinevad statistikaameti andmetest erineva metoodika tõttu ning erinevus ei tähenda seda, et ühe ameti andmed oleksid õiged ja teise omad valed.

Maksuamet ei arvesta keskmist palka, vaid isiku kohta tehtud kõiki töösuhtega seotud väljamakseid.

Andmed on ka ajalises nihkes, sest maksuamet arvestab kuu jooksul tehtud väljamaksetega, aga statistikaamet välja teenitud palgaga. Seega läheb näiteks juunis teenitud palk statistikaametis arvesse juuni andmetes, ent MTA's juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles