Rõivas: Eesti liigub kindlalt energiasõltumatuse poole

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles Viru Keemia Grupi (VKG) uue põlevikiviõli tehase Petroter II avamisel, et tegemist on olulise investeeringuga ning sammuga Eesti energiasõltumatuse ja suurema energiajulgeoleku suunas. 

«Petrorer II tehasega oleme üks samm lähemal Eesti oma diislitootmisele, mis on äärmiselt oluline energiajulgeoleku seisukohast. Samuti vähendab see kriisiolukordades sõltuvust diislikütuse impordist,» ütles Rõivas valitsuse pressiesindaja teatel. 
 
Põlevkivitööstust peetakse üheks suurimaks saastajaks, seda enam väärib peaministri hinnangul tunnustamist koostöö Eesti inseneridega, et põlevkivi ümbertöötlemist keskkonna seisukohast võimalikult mõistlikul moel korraldada. 
 
Peaminister tunnustas VKGd kui üht suurimat piirkonna tööandjat ka täiendavate investeeringute eest uutesse töökohtadesse. Petroter II käivitamine tõi kaasa 100 uue ning 400 kaudse töökoha loomise. 
 
Peaministri sõnul paistab VKG silma ka sotsiaalse vastutustundlikkuse poolest. “On positiivne, et ettevõte toetab erinevaid lastele suunatud tegevusi ning kultuuri-, spordi- ja haridusprojekte,” märkis peaminister. Lisaks on VKG peamine Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonna soojusandja hoides soojahinna ühe madalaima riigis. 
 
Uue tehase käivitamine toob riigile maksutulu ligi 14 miljonit eurot aastas, mis on võrreldav Rakvere linna eelarvega. 
 
Peaminister lõpetab oma Ida-Virumaa ringkäigu Jõhvis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles