IMF soovitab Leedul laiendada tulubaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde (paremal) Leedu rahandusministri ja pangajuhtidega kohtumisel 2013 suvel.
IMFi juht Christine Lagarde (paremal) Leedu rahandusministri ja pangajuhtidega kohtumisel 2013 suvel. Foto: Mindaugas Kulbis / AP

Leedut külastanud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon soovitas Leedul laiendada tulubaasi ja kärpida mõningaid kulusid, kui valitsus tahab suurendada kaitsekulusid ja kompenseerida pensionikärpeid ning majanduskasv samal ajal aeglustub.

Leedu valitsus tahab järgmisel aastal vähendada eelarvepuudujäägi 1,2 protsendile sisemajanduse koguproduktist (SKP), mis ebakindlate majandusväljavaadete oludes ei kujune kergeks, ütles IMFi delegatsiooni juht Christoph Klingen. Delegatsiooni hinnangul peab valitsus tegema lisajõupingutusi 2015. aasta eelarve eesmärkide saavutamiseks.

Leedu pälvis IMFilt kiitust finantssektori olukorra ja energiasektori reformi eest ning ütles, et Leedu astumine uuel aastal rahaliitu kindlustab Leedu positsiooni Euroopas.

Eelarve eelnõus prognoositakse Leedu järgmise aasta majanduskasvuks 3,4 protsenti, IMFi prognoos on 3,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles