Venemaa kulutas rubla kursi toetuseks päevaga 980 miljonit dollarit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskohale paigutatud Venemaa Keskpanga vapi ümber märgitud kett.
Parkimiskohale paigutatud Venemaa Keskpanga vapi ümber märgitud kett. Foto: SCANPIX

Venemaa keskpank kulutas 3. oktoobril rubla kursi kaitseks 980 miljonit dollarit, mis on keskpanga suurim interventsioon alates märtsist, kirjutab Bloomberg.

Keskpank nihutas täna rubla kursi lubatud ülemist piiri 10 kopika võrra 44,60 rublani dollar. See näitab, et keskpank kulutas veel 700 miljonit dollarit, sest ametlikult on teatatud, et hinnalimiidi tõstmiseks viie kopika võrra kulub 350 miljonit dollarit.

«See ei välista edasist langust,» ütles uudisteagentuurile Bank of America Moskva kontori ökonomist Vladimir Osakovski. «Kauplemiskoridori võidakse korrigeerida koos võimalike interventsioonidega tulevikus,» lisas ta.

Putin on juba maksmas konflikti eest kallist hinda. Alates maist kuni enne eelmise nädala interventsiooni on Venemaa kulutanud rubla toetamiseks 40 miljardit dollarit. Rubla kurss on selle ajaga langenud 14 protsenti.

Venemaa välisvaluutareservid on kahanenud kuus nädalat järjest ja on nüüd 456,8 miljardi dollarini. Kuna sanktsioonid on lõiganud paljud ettevõtted lääne võlakirjaturgudelt, siis nõudlus välisvaluuta järele kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles