Autofirmad on Venemaa arengu suhtes pessimistlikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pariisis toimuval automessil varjutab üldist glamuuri autofirmade esindajate mure viimastel aastatel väga jõuliselt kasvanud Venemaa autoturu arengu pärast, kus augustis vähenes automüük 26 protsenti, kirjutab Dagens Industri.

Fordi tegevjuht Euroopas Stephen Odell tõdes, et Venemaa olukord on halvenenud arvatust rohkem ja seetõttu kahandab firma müügiprognoosi miljoni auto võrra ehk 2,3 miljoni tasemele, vahendab BNS.

Ford on koondanud Venemaal 1500 töötajat ja Volkswagen on saatnud sundpuhkusele kolmandiku Peterburi tehase töötajatest. Ka General Motors on teatanud tootmise vähendamisest, et järgida nõudlust.

Venemaa president Vladimir Putin on mõista andnud, et võib sanktsioonide vastukaaluks keelata autoimpordi. See küll soodustaks kodumaist autotööstust, kuid asjatundjate sõnul mõjuks üldisele arengule halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles