Taltsuta mobiilibrauserit: netikulu kontrolli alla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilse veebisirviku Ghrome andmemahu säästmise režiim.
Mobiilse veebisirviku Ghrome andmemahu säästmise režiim. Foto: Google

Kõik on korras, kui sul on piisava kuulimiidiga mobiilne netipakett. Aga kui pead välismaal ilma kohaliku netipaketita rändlusrežiimis telefonis surfama, on igal kilobaidil kulla hind.

Lae oma telefoni (iOS või Android) Chrome’i veebisirvik. Paari lihtsa liigutusega on sirvimisele kuluvat netikasutust võimalik kuni 50 protsenti vähendada.

Chrome’i päises on kolm vertikaalset punktikest, millele vajutades pääseb sätete menüüsse. Alajaotusest «Bandwidth management» tuleb sisse lülitada nupuke «Reduce data usage». Ongi valmis!

Tulemusena jätab sirvik alla laadimata hulgaliselt andmeid, mida mobiilibrauseris pole mõistlik kasutada. Google teenus pakib leheküljed enne telefoni saatmist efektiivselt kokku. Isegi pilte näidatakse mahuka jpg-formaadi asemel png-formaadis, mis tähendab palju väiksemat andmemahtu. Chrome kuvab isegi graafiku, kui palju andmemahtu nii iga kuu säästetakse. Lisaboonusena pakub see moodus mõningast täiendavat kaitset pahatahtlike veebilehekülgede eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles