Kohus lõpetas Mart Opmanni süüasja

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Opmann
Mart Opmann Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus lõpetas täna menetluse kunagise rahandusministri Mart Opmanni kriminaalasjas seoses aegumistähtaja möödumisega.

Kohus rahuldas vandeadvokaat Marko Kairjaki taoluse ja lõpetas tema kaitsealuse Opmanni (58) usalduse kuritarvitamise ja ettevõtte maksejõuetuse põhjustamise süüasjas menetluse aegumise tõttu, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Samuti rahuldas kohus osaliselt vandeadvokaat Aadu Lubergi taotluse ja lõpetas aegumise tõttu menetluse Opmanni kaaskohtualuse Jürgen Vesteri (48) süüasja mitmes süüdistuses ning lõpetas ühes süüdistuspunktis tema suhtes menetluse nn oportuniteedi põhimõttel ja pani talle sellega seoses kohustuse teha 100 tuni üldkasulikku tööd viie kuu jooksul.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Opmanni usalduse kuritarvitamises ja ettevõtte maksejõuetuse põhjustamises ning Vesterit usalduse kuritarvitamises, ettevõtte maksejõuetuse põhjustamises ning omastamises ja raamatupidamise kohustuse rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles