Keila ümbersõidule tuleb kolm ringristmikku

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööd Tallinna-Paldiski maanteel tänavu suvel.
Ehitustööd Tallinna-Paldiski maanteel tänavu suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Maanteeameti projektijuhi Kalju Lõokese sõnul uuendatakse Keilast mööduval Tallinna-Paldiski maantee 4,6 kilomeetrisel lõigul kattekonstruktsioon, rajatakse kolm uut ringristmikku ning olemasoleva Keila jõe silla asemele kaks uut silda, kumbki kahe sõidurajaga.

Läinud nädalal allkirjastasid maanteeameti ja ASi Nordecon esindajad ehituslepingu, mille järgi rekonstrueeritakse Keilast mööduv minev Tallinna-Paldiski maantee 4,6-kilomeetrine lõik.

Lähinädalatel algavate ehitustööde lõpptähtaeg on 2015. a lõpp ning need lähevad maksma 6 612 480 eurot, teatas maanteeamet. 85% sellest summast tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

«Uued ringristmikud tulevad Statoili bensiinijaama juurde Paldiski maantee ja ringtee ristumiskohta, Paldiski maantee ja Luha tänava ristmikule ning Paldiski maantee ja Karjaküla tee ristumiskohta,» selgitas Lõokene. Ta lisas, et kahe esimesena nimetatud ringristmiku vahelisele ringteelõigule, kuhu jäävad ka uued sillad, ehitatakse 270-meetrine neljarajaline maanteelõik. Ülejäänud teeosa jääb kaherajaliseks ning sinna jäävad ristmikud ehitatakse ohutumaks.

Lisaks ehitatakse kogu objekti ulatuses välja ka 2,8 km jagu jalg- ja jalgrattateid, mis ühendatakse nii olemasolevate jalg- ja jalgrattateedega kui ka novembris Tallinna ja Keila vahelise maantee lõpuosa kõrval valmiva teega. Uute sildade juures hakkab põhiteega ristuv jalg- ja jalgrattatee kulgema sildade alt ning piki põhiteed kulgev jalg- ja jalgrattatee vasaku silla pealt.

Objekti järelevalvet teeb Vealeidja OÜ, järelevalve läheb maksma 57 600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles