Endine meer ennustab Riiale peatset pankrotti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Ušakovsi valimisreklaam Riia bussipeatuses.
Nils Ušakovsi valimisreklaam Riia bussipeatuses. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Pooleteise-kahe aasta pärast võib Riia linnavalitsus olla pankrotis, ütles Läti pealinna endine meer Andris Ārgalis (Rahvuslik Liit).

Ārgalis arvab, et Nils Ušakovs (Koosmeel) juhib linna lähtuvalt tänasest nõudlusest, kirjutab Dienas Bizness – sotsiaalprogrammi täidetakse suurepäraselt, kuid väljavaated on halvad.

«Võib-olla ma eksin, aga pooleteise või kahe aasta pärast on Riia pankrotis. Kui ei kärbita dotatsioone transpordile ja kulutusi sotsiaalprogrammile,» selgitas endine linnapea.

«Pooleteise või kahe aasta pärast tuleb Riial hakata maksma tõsisemaid intresse laenudelt, müüki pandud maade müük vaevalt nii hästi õnnestub. Ka maksulaekumistega pole lood just hiilgavad,» ütles Ārgalis.

Ārgalise hinnangul ei ole Ušakovs riikliku potentsiaaliga poliitik, vaid lihtsalt ajakirjanik, kelle isiksus on loodud suhtekorralduse abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles