Ben Bernankele ei anta uut kodulaenu

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke.
Endine USA Föderaalreservi juht Ben Bernanke. Foto: SCANPIX

USA meedia kihab viimased 11 aastat Föderaalreservi juhtinud Ben Bernanke ületunnistusest, et ta tahtis refinantseerida oma kodu hüpoteeklaenu, kuid pank seda ei võimaldanud.

Kuigi Bernanke teenib väidetavalt 250 000 dollarit ühe kõne eest ning on kirjutanud alla raamatulepingu, mis on väärt vähemalt seitsmekohalise summa, ei saa ta pangast uut laenu, kuna vahetas kaks kuud tagasi töökohta ja tema sissetulekud on ebaregulaarsed, kirjutab The New York Times.

Bernanke ostis Washingtoni Capitol Hilli piirkonda maja 2004. aastal 839 000 dollari eest ning praegu on selle väärtus 815 000 dollarit. Seega ületavad Bernanke paari tuleva aasta sissetulekud kindlasti maja väärtust.

Kuigi igaüks peaks teadma, et Bernanke krediidirisk on nii väike kui üldse olla saab, siis üliautomatiseeritud hüpoteegimaailmas sai talle töökoha vahetamine saatuslikuks. Bernanke kasutas enda näidet kirjeldamaks, kuidas hüpoteegilaenude andmine on siiani USAs liiga range.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles