Kõige odavamad korterid on Valgas ja Kohtla-Järvel

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnasäästlikult renoveeritud kortermaja Valgas Tööstuse tänaval.
Keskkonnasäästlikult renoveeritud kortermaja Valgas Tööstuse tänaval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti 17 suurema linna võrdluses on kõige odavamad korterid Kohtla-Järvel ja Valgas, kus tehingustatistika järgi maksab ruutmeeter keskmiselt vastavalt 103 ja 130 eurot.

«Näiliselt on osad linnad Eestis tugevalt alahinnatud ja ostujõud võrreldes keskmise palgaga enneolematult kõrge, sest 100 euro eest müüdava ruutmeetri kohta ei ehita isegi uuele hoonele vundamenti valmis,» ütles Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. «Tegelikkus on veidi teistsugune- elanikkond väheneb ja paljud elamispinnad jäävad tühjaks, mistõttu konstantsed kommunaalkulud jagunevad vähemale arvule inimestele. Sotsiaalsed probleemid suurenevad ja turg vaevleb lihtsalt meeletus alanõudluses, mis hinnad alla veab.»

«Nii kurb kui see ka pole, ei ole muutusi paremuse suunas ka näha - riiklikul tasemel puudub lisaks tegevuskava puudumisele isegi visioon, kuidas väiksemate linnade ja alevike elu uute töökohtade ja sisserände suurendamisega aktiivsemaks muuta,» märkis Sooman.

Suuremate linnade (maakonnakeskused, lisaks Kohtla-Järve ja Narva) korterite keskmised ruutmeetrihinnad septembris 2014:

Kohtla-Järve 103 €/m²

Valga 130 €/m²

Jõgeva 203 €/m²

Paide 244 €/m²

Põlva 300 €/m²

Jõhvi 304 €/m²

Kärdla 334 €/m² (viimase 3 kuu keskmine)

Võru 345 €/m²

Rapla 416 €/m² (viimase 3 kuu keskmine)

Rakvere 481 €/m²

Haapsalu 504 €/m²

Narva 519 €/m²

Viljandi 521 €/m²

Kuressaare 580 €/m²

Pärnu 819 €/m²

Tartu 1190 €/m²

Tallinn 1386 €/m²

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles