Need 8 sammu turgutavad enesekindlust

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemine ja enese täiendamine aitavad enesekindlust kasvatada
Lugemine ja enese täiendamine aitavad enesekindlust kasvatada Foto: SCANPIX

Kui tahad olla edukas, pead uskuma, et oled seda väärt. All on ära toodud mõned nõuanded, kuidas eneseusku turgutada.

Eneseusk on üks olulisemaid tegureid, mis määrab karjääriredelil ronimise kiiruse ja ettevõtja äri edukuse, vahendab Business Insider. 

1. Näe edukas välja. Kui peeglist vaatab vastu edukas inimene, tunned ennast hoobilt enesekindlamalt.

2. Selg sirgu! Kui töö sunnib sind pikki päevi laua taga veetma, mõjub see paratamatult sinu rühile kehvasti. Halb rüht jätab aga mulje, et oled laisk, ebakindel või hajevil.

3. Anna endast parim ja ära muretse. Enese mahategemine oma mõtetes tekitab kiiresti tunde, et teised vaatavad kriitilise pilguga iga su sammu. Keskendu sellele, mis sul hästi välja tuleb ning võimalusel jäta muud tööd teiste teha.

4. Keskendu tulevikule. Kui leiad ennast pidevalt igapäevaste pisiasjade pärast muretsemas, tuleta endale meelde, mis on sinu pikaajalised eesmärgid. Nii on lihtsam meeles pidada, mis on oluline ja mis mitte.

5. Ära muretse väikeste vigade pärast. Kõik teevad vigu, seega ei maksa ka oodata, et sina täiuslik oleksid, nii võid ainult ennast ummikusse ajada. Kui oled teinud vea, siis ära muretse selle pärast vaid vabanda, paranda asi ära ja liigu edasi.

6. Püüa ennast täiendada ja uusi oskusi õppida. Väiksed saavutused aitavad enesekindluse kasvule tublisti kaasa, isegi juhul, kui need ei ole sinu tööga kuidagi seotud. Käi kursustel, võta avatud ülikooli kaudu loenguid või loe sind huvitaval teemal.

7. Planeeri aega lõbutsemiseks. Kui sa töötad pikki päevi ja kunagi meelelahutuseks aega ei leia, põled sa õige pea läbi. Jäta endale aega tegeleda nende asjadega, mida sa elus armastad.

8. Ära karda nõu küsida. Iga kord kui maadled kahtlustega, helista sõbrale, mentorile või kolleegile ja küsi, mis nemad asjast arvavad. Kõrvalseisja arvamus aitab teinekord olukorrast paremini sotti saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles