Saudi Araabia langetas nafta hinda veelgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Saudi Araabia annab mõista, et on valmis hinnasõjaks teiste OPECi liikmetega. See nihutaks hinda viimase kahe aasta madalamalt veelgi alla, märgivad Commerzbank and Citigroup INC.

1. oktoobril alandas Saudi Aramco eksporditava nafta hinda, kusjuures Aasias langes hind madalaimale tasemele alates aastast 2008, vahendas Bloomberg.

See liigutus viitab, et OPECi suurim liige on valmis pigem alandama hinda, kui loobuma mõningast turuosast, et nõudmine-pakkumine tasakaalu viia, ütles Commerzbank.

«Ei ole märki sellest, et saudid kavatsevad hinnalangust peatada. Saudide turuosa Aasias on ohus. Saudid võidavad, aga see ei ole valutu,» ütles Citigroupi Londoni kontori energiauuringute juht Seth Kleinmann.

Varem on Saudi Araabia hinnalangusele pidurit vajutanud - aastatel 2008 ja 2009 vähendas riik päevast toodetavat naftakogust viie miljoni barreli võrra. Citigroupi ja Barclays Plc hinnangul tuleks nüüd päevast toodangut vähendada 500 000 barreli võrra. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles