Eesti Energia nõukogu valis ettevõtte juhiks Hando Sutteri

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hando Sutter, Nord Pooli Baltimaade ja Venemaa regiooni juht.
Hando Sutter, Nord Pooli Baltimaade ja Venemaa regiooni juht. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia nõukogu valis täna õhtupoolikul toimunud koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Nord Pool Spoti Balti ja Venemaa piirkonna senise juhi Hando Sutteri. Sutter alustab tööd uues ametis 1. detsembrist.

Hando Sutter on varem töötanud AS ESS Groupis (hilisem G4S), Tolaram Investmentsis, Olympic Entertainment Groupis ja US Investis. Viimased rohkem kui neli aastat on ta töötanud Põhjamaade suurima elektribörsi Nord Pool Spoti Balti riikide ja Venemaa regiooni juhina. Sutter on õppinud Tallinna Tehnikaülikoolis mehaanikainseneriks ning läbinud ärimagistri kursuse EBSis.

«Ei ole kahtlust, et Eesti Energia on olnud edukas ja hästi juhitud ettevõte. Eelmise aasta lõpus ettevõttes väljatöötatud uus strateegia ning selle aasta alguses Rahandusministeeriumi poolt sõnastatud omaniku ootused nõuavad keskendunud elluviimist. Nõukogu korraldatud juhiotsingu käigus osutus enim toetust leidnud kandidaadiks Hando Sutter,»  ütles Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke.

Hando Sutteri sõnul kaasneb Eesti Energia juhi ametiga suur vastutus klientide, töötajate ja avalikkuse ees. «Tänan Eesti Energia nõukogu usalduse eest Eesti huvitavaima ettevõtte juhtimiseks ning luban anda oma parima meie energeetika lipulaeva edasisel arendamisel,» lisas ta.

Eesti Energia nõukogu esimehe Erkki Raasukese sõnul on Eesti Energia teinud Sandor Liive juhtimisel läbi suure ja olulise arengu. «Tänan Sandor Liivet tema pikaajalise pühendunud töö eest Eesti Energias,» lisas Raasuke. Liive jätkab ettevõtte juhtimist novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles