Soome tarbijakaitsjad hoiatavad Eesti autohindaja eest

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõte U.P.S.F. OÜ pakub auto hindamist vaid mõne klikiga, kasseerides teenuse eest 75 eurot. Pildil üks ettevõtte hallatavaid hindamisteenuse lehekülgi.
Eesti ettevõte U.P.S.F. OÜ pakub auto hindamist vaid mõne klikiga, kasseerides teenuse eest 75 eurot. Pildil üks ettevõtte hallatavaid hindamisteenuse lehekülgi. Foto: yourcarprice.com

Soome tarbijakaitsjad hoiatavad Eestis registreeritud firma U.P.S.F. OÜ eest, kes pakub oma kodulehtedel auto hindamise teenust.

Soome riigi ja Euroopa Komisjoni ühiselt rahastatav tarbijakaitseagentuur Euroopan Kuluttajakeskus hoiatab värskes uudiskirjas Kehras registreeritud U.P.S.F. OÜ teenuse eest. Ettevõte haldab mitmeid inglise, saksa ja skandinaavia keeltes auto hindamist pakkuvaid lehekülgi, nagu näiteks autoscandic.com ja autonorden.net.

Lehekülge kasutades saab pärast autonumbri, mõningate auto kohta käivate andmete ja e-postiaadressi sisestamist e-kirjaga arve, mis ulatub olenevalt leheküljest kuni 75 euroni. Soome tarbijakaitsjate teatel on mitmed kasutajad üllatunud, et tegemist on tasulise teenusega.

Euroopan Kuluttajakeskuse juhi Leena Lindströmi sõnul on nad saanud selle teenuse kohta ligi sada kaebust. «Kaebused on ainult jäämäe nähtav osa. See on suur, suur asi,» ütles Lindström Soome rahvusringhäälingule YLE.

Tarbijakaitsjate teatel kehtib selliste teenuste puhul 14-päevane taganemisõigus, ehkki autode hindamisleheküljed seda eitavad.

Euroopan Kuluttajakeskuse teatel on sedalaadi autohindamisteenusega olnud Põhjamaades pidevalt probleeme ja olukord pole viimastel aastatel sugugi paranenud.

U.P.S.F. OÜ on Kehras registreeritud, selle omanik ja juhatuse liige on Krediidiinfo andmeil Andrei Kolesnikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles