Ukraina firma ostab Läti metallitööstusfirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste toetus eurole on 80 protsenti.
Eestlaste toetus eurole on 80 protsenti. Foto: Toomas Huik / Postimees

Ukraina firma KVV Group ostab Läti pankrotistunud metallitööstusfirma Liepajas Metalurgs ning lubab seal tootmise taastada kuu-pooleteisega.

KVV omanik Valeri Krištal ütles telekanalile LNT, et tootmise on võimalik taastada poolteist kuud pärast ostulepingu allakirjutamist. Tema sõnul on ettevõttes juba 8-10 inimest ametis tootmise taaskäivitamisega, vahendas BNS.

Krištal lükkas ümber meedia teated, nagu oleks KVV tegelikult Vene firma, mis tegutseb Krimmis. «KVV on Kiievis registreeritud Ukraina firma. Sellel on riigis 30 tütarfirmat, millest üks asub Krimmis,» ütles ta.

KVV peaks Liepajas Metalurgsi ostulepingu alal kirjutama neljapäeval. Tehingu hind on 107 miljonit eurot, mille tasumise tähtaeg on 10 aastat. Ukraina firma kohustub investeerima Liepajas Metalurgs 30 miljonit eurot.

Krištal lubas, et ettevõte hakkab edaspidi tööd pakkuma 1200 inimesele. Kuutoodanguks prognoosis ta 70 000-75 000 tonni terastooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles